Als bedrijf wilt u de veiligheid van uw medewerkers kunnen garanderen en dit is mogelijk met een afzuiginstallatie op maat. Het is natuurlijk erg belangrijk dat een afzuiginstallatie goed aansluit op de werkzaamheden en wensen van uw bedrijf. Voor een optimale werking van de ruimtelijke afzuiging moet rekening worden gehouden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de werkplek en het werkstuk. Bronafzuiging heeft altijd de voorkeur, maar wanneer er grote werkstukken worden gelast en de lasser veel wisselt van plek, kan het erg moeilijk zijn om bronafzuiging toe te passen. In zo’n situatie is het belangrijk om een goede basis te leggen met ruimtelijke afzuiging. Hier helpt Lemtech Lucht- en Milieutechniek uit Heiloo, in de buurt van Alkmaar, u graag bij.

Gebruik een afzuiginstallatie om de concentratie lasrook onder de wettelijke grenswaarde te houden

Bij grote werkplaatsen en werkstukken is het niet altijd mogelijk een afzuiginstallatie het werk te laten doen. Om toch volgens de wettelijke normen te werken, is het belangrijk dat de concentratie van lasrook onder de wettelijke grenswaarde blijft. Met de juiste hoeveelheid ventilatie kunt u dit resultaat behalen. U kunt dus ook voor ruimtelijke ventilatie kiezen in plaats van afzuiging, maar ook een combinatie van beide is gebruikelijk. Wanneer bronafzuiging als afzuiginstallatie wordt gebruikt, kan in sommige ruimtes niet meer dan 80% van de ontstaande lasrook worden verwijderd. In dat geval kan ruimtelijke ventilatie ervoor zorgen dat de overige rook wordt afgevoerd.

Kies voor een afzuiginstallatie op maat

Na uitgebreid onderzoek naar de gezondheidsgevolgen van lasrook, betonstof en processtof is het steeds belangrijker geworden dat de MAC-waarde zo laag mogelijk blijven. Hiervoor is ruimtelijke afzuiging erg belangrijk. Kies voor industriële afzuiginstallaties die perfect aansluiten bij uw werkzaamheden en bedrijf. Zo creëert u een gezonde werkomgeving voor uw medewerkers. Voor goede ruimtelijke afzuiging en ventilatie kunt u altijd bij ons terecht. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op en stuur een mail naar info@lemtech.nl of bel naar +31 (0)72 53 23 710.

ROBOTAFZUIGING

Bij robotlassen en robotsnijden kan door lange inschakelduur een hoge stofbelasting ontstaan.
Lees meer >

SLIJPCABINES

De geluidsdichte en goed geventileerde slijpcabines zijn zeer handig bij intensieve schuur- en slijpwerkzaamheden.
Lees meer >

LASERCELLEN

Wij kunnen de afzuiging voor kleine laserlascabines en grote cabines voor u realiseren.
Lees meer >

BRONAFZUIGING

Door lasrook direct bij de bron af te zuigen kunnen lasrook en andere dampen zich niet verder verspreiden.
Lees meer >

AFZUIGARMEN

Met een afzuigarm kan efficiënt lasrook, chemische dampen en stof ter plekke worden afgezogen.
Lees meer >

MOBIELE AFZUIGING

Mobiele afzuiging van Lemtech Lucht- en Milieutechniek is er van instapunits tot en met high-end oplossingen.
Lees meer >

TOORTSAFZUIGING

Toortsafzuiging kan gebruikt worden bij het lassen om lasrook en andere stoffen pal bij de bron af te voeren.
Lees meer >

RUIMTELIJKE VENTILATIE

Lemtech Lucht- en Milieutechniek heeft een ruim aanbod aan ruimtelijke ventilatie oplossingen.
Lees meer >