Als bedrijf wilt u de veiligheid van de medewerkers kunnen garanderen en dit kan met een speciale afzuiginstallatie. Het is natuurlijk erg belangrijk dat een afzuiginstallatie goed aansluit op de werkzaamheden en wensen van uw bedrijf. Voor een optimale werking moet rekening worden gehouden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Wanneer lasrook of andere dampen vrijkomen is ruimtelijke afzuiging noodzakelijk. Is er geen vaste plek voor de werkzaamheden? Kies dan voor een mobiele afzuiging. Deze verplaatst u eenvoudig met de uitvoerende werkzaamheden.

Gebruik een afzuiginstallatie om de concentratie lasrook onder de wettelijke grenswaarde te laten

Bij grote werkplaatsen en werkstukken is het niet altijd mogelijk een afzuiginstallatie het werk te laten doen. Om toch volgens de wettelijke normen te werken, is het belangrijk dat de concentratie van lasrook onder de wettelijke grenswaarde blijft. Met de juiste hoeveelheid ventilatie kan dit resultaat behaald worden. U kunt dus ook voor ruimtelijke ventilatie kiezen in plaats van afzuiging. Ook een combinatie van beide is gebruikelijk. Wanneer bronafzuiging als afzuiginstallatie wordt gebruikt, kan in sommige ruimtes niet meer dan 80% van de ontstaande lasrook worden verwijderd. In dat geval kan ruimtelijke ventilatie ervoor zorgen dat de overige lasrook wordt afgevoerd.

Kies voor een afzuiginstallatie op maat

Na uitgebreid onderzoek naar de gezondheidsgevolgen van lasrook, betonstof en processtof is het steeds belangrijker geworden dat de MAC-waarde zo laag mogelijk blijven. Hiervoor is ruimtelijke afzuiging erg belangrijk. Kies voor een afzuiginstallatie die perfect aansluit bij uw werkzaamheden en bedrijf. Zo creëert u een gezonde werkomgeving voor uw medewerkers. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@lemtech.nl of bel naar 0031-(0)72-5323710.

ROBOTAFZUIGING

Bij robotlassen en robotsnijden kan door lange inschakelduur een hoge stofbelasting ontstaan.
Lees meer >

SLIJPCABINES

De geluidsdichte en goed geventileerde slijpcabines zijn zeer handig bij intensieve schuur- en slijpwerkzaamheden.
Lees meer >

LASERCELLEN

Wij kunnen de afzuiging voor kleine laserlascabines en grote cabines voor u realiseren.
Lees meer >

BRONAFZUIGING

Door lasrook direct bij de bron af te zuigen kunnen lasrook en andere dampen zich niet verder verspreiden.
Lees meer >

AFZUIGARMEN

Met een afzuigarm kan efficiënt lasrook, chemische dampen en stof ter plekke worden afgezogen.
Lees meer >

MOBIELE AFZUIGING

Mobiele afzuiging van Lemtech Lucht- en Milieutechniek is er van instapunits tot en met high-end oplossingen.
Lees meer >

TOORTSAFZUIGING

Toortsafzuiging kan gebruikt worden bij het lassen om lasrook en andere stoffen pal bij de bron af te voeren.
Lees meer >

RUIMTELIJKE VENTILATIE

Lemtech Lucht- en Milieutechniek heeft een ruim aanbod aan ruimtelijke ventilatie oplossingen.
Lees meer >