Tegenwoordig maken steeds meer bedrijven in de metaalindustrie gebruik van een lasrobot. In het begin was het voornamelijk een hulpmiddel in de auto-industrie, maar al snel groeide de belangstelling voor robotlassen. De toenemende mate van automatisering in de lasprocessen brengt vele voordelen met zich mee. Echter dient er ook aan de risico’s te worden gedacht: de afzuiging bij een lasrobot vraagt namelijk veel aandacht vanwege de enorme hoeveelheid vrijkomende lasrook.

Een lasrobot is een kwalitatieve én kwantitatieve verbetering

Het belangrijkste voordeel van de lasrobot is dat u er kosten mee bespaard. De robot produceert enorme hoeveelheden producten achter elkaar. Bovendien verhoogt robotlassen de nauwkeurigheid van de producten. Massaproductie is hierdoor eenvoudig te realiseren, al is de robot ook geschikt voor kleinere hoeveelheden. Een lasrobot is dus een enorme verbetering in de metaalindustrie. Echter, er komt bij robotlassen ook veel rook vrij, wat enorm schadelijk is voor de gezondheid van uw werknemers. Goede afzuiging is dan ook erg belangrijk. Lemtech Lucht- en Milieutechniek in Heiloo, in de buurt van Alkmaar, heeft voor ieder project de perfecte oplossing middels onze robotafzuigsystemen. Hiermee wordt de rook bij de bron aangepakt, zodat het geen kans krijgt om door de werkplaats te verspreiden.

Kom in contact met ons experts voor de perfecte oplossing

Wilt u de juiste afzuiging aan uw lasrobots koppelen? Lemtech Lucht- en Milieutechniek is dé specialist in professionele afzuiginstallaties voor gezonde luchtcirculatie op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan een afzuigrailsysteem, waarmee u de rook van het lassen of plasmasnijden direct bij de bron opzuigt. Mocht u meer willen weten over onze diensten, neem dan contact met ons op via +31 (0)72 53 23 710 of info@lemtech.nl. Dankzij onze afzuiging beschikt u over een gezonde werkomgeving waarin u volop gebruikmaakt van uw geautomatiseerde lasrobot.

ROBOTAFZUIGING

Bij robotlassen en robotsnijden kan door lange inschakelduur een hoge stofbelasting ontstaan.
Lees meer >

SLIJPCABINES

De geluidsdichte en goed geventileerde slijpcabines zijn zeer handig bij intensieve schuur- en slijpwerkzaamheden.
Lees meer >

LASERCELLEN

Wij kunnen de afzuiging voor kleine laserlascabines en grote cabines voor u realiseren.
Lees meer >

BRONAFZUIGING

Door lasrook direct bij de bron af te zuigen kunnen lasrook en andere dampen zich niet verder verspreiden.
Lees meer >

AFZUIGARMEN

Met een afzuigarm kan efficiënt lasrook, chemische dampen en stof ter plekke worden afgezogen.
Lees meer >

MOBIELE AFZUIGING

Mobiele afzuiging van Lemtech Lucht- en Milieutechniek is er van instapunits tot en met high-end oplossingen.
Lees meer >

TOORTSAFZUIGING

Toortsafzuiging kan gebruikt worden bij het lassen om lasrook en andere stoffen pal bij de bron af te voeren.
Lees meer >

RUIMTELIJKE VENTILATIE

Lemtech Lucht- en Milieutechniek heeft een ruim aanbod aan ruimtelijke ventilatie oplossingen.
Lees meer >