Als bedrijf wilt u de veiligheid van de medewerkers kunnen garanderen en dit kan met een afzuiginstallatie op maat. Het is natuurlijk erg belangrijk dat een afzuiginstallatie goed aansluit op de werkzaamheden en wensen van uw bedrijf. Voor een optimale werking moet rekening worden gehouden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de werkplek en het werkstuk. Bronafzuiging heeft altijd de voorkeur, maar wanneer er grote werkstukken worden gelast en de lasser veel wisselt van plek, kan het erg moeilijk zijn om bronafzuiging toe te passen. In zo’n situatie is het belangrijk om een goede basis te leggen met ruimtelijke afzuiging.

Gebruik een afzuiginstallatie om de concentratie lasrook onder de wettelijke grenswaarde te laten

Bij grote werkplaatsen en werkstukken is het niet altijd mogelijk een afzuiginstallatie het werk te laten doen. Om toch volgens de wettelijke normen te werken, is het belangrijk dat de concentratie van lasrook onder de wettelijke grenswaarde blijft. Met de juiste hoeveelheid ventilatie kan dit resultaat behaald worden. U kunt dus ook voor ruimtelijke ventilatie kiezen in plaats van afzuiging. Ook een combinatie van beide is gebruikelijk. Wanneer bronafzuiging als afzuiginstallatie wordt gebruikt, kan in sommige ruimtes niet meer dan 80% van de ontstaande lasrook worden verwijderd. In dat geval kan ruimtelijke ventilatie ervoor zorgen dat de overige lasrook wordt afgevoerd.

Kies voor een afzuiginstallatie op maat

Na uitgebreid onderzoek naar de gezondheidsgevolgen van lasrook, betonstof en processtof is het steeds belangrijker geworden dat de MAC-waarde zo laag mogelijk blijven. Hiervoor is ruimtelijke afzuiging erg belangrijk. Kies voor een afzuiginstallatie die perfect aansluit bij uw werkzaamheden en bedrijf. Zo creëert u een gezonde werkomgeving voor uw medewerkers. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en stuur een mail naar info@lemtech.nl of bel naar 0031-(0)72-5323710.

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow