Heeft u veel problemen met lasrook? Elk bedrijf is uniek en uw specifieke factoren, in combinatie met de geldende wetgeving en praktijkrichtlijnen, bepalen wat voor u de juiste oplossing is op het gebied van de beste lasafzuiging. Lemtech Lucht- en Milieutechniek uit Heiloo, nabij Alkmaar, biedt u als specialist inzicht in uw probleem wat betreft lasrook. Wij begeleiden u graag bij het realiseren van een maatwerkoplossing voor ruimtelijke lasrookafzuiging die volledig aansluit bij uw situatie, budget en verdere wensen.

Ontdek meer over de werking van lasrook en de voordelen van lasafzuiging

De term lasrook wordt gebruikt voor het mengsel van gassen, dampen en deeltjes dat vrijkomt bij lassen en aanverwante processen. Denk hierbij aan processen als slijpen, gutsen, schuren en thermisch snijden. Voor de veiligheid van de lasser en zijn omgeving is er in 2010 een wettelijke MAC-waarde (Maximale Aanvaardbare Concentratie) van maximaal 1 mg /m³ lucht opgenomen in de norm. Hieruit blijkt dat het belangrijk is om de lasser en zijn omgeving te beschermen tegen lasrook. Dit bereikt u door de juiste maatregelen tegen lasrook toe te passen, zoals bronafzuiging of ruimtelijke lasrookafzuiging. Schadelijke stoffen en dampen die vrijkomen tijdens het lassen moeten zoveel mogelijk bij de bron worden afgezogen door lasafzuiging. Daarnaast dient de werkplaats goed te worden geventileerd. Ruimtelijke lasrookafzuiging is dan ook een uitstekende manier om de dampen en stof aan te pakken.

Schakel ons als specialist in voor ruimtelijke lasrookafzuiging

Naarmate er meer onderzoek gedaan wordt naar de gezondheidsgevolgen van de stoffen die vrijkomen, is een zo laag mogelijke MAC-waarde van steeds groter belang. Dit kan behaald zorgen met de juiste manier van lasafzuiging. Het handhaven van de wettelijk vastgestelde MAC-waarde voor lasrook en andere stoffen is belangrijk voor de gezondheid van uw werknemers. Met ruimtelijke lasrookafzuiging van Lemtech Lucht- en Milieutechniek bent u klaar voor een gezonde toekomst. Heeft u nog vragen over ruimtelijke lasrookafzuiging? Stuur dan een e-mail naar info@lemtech.nl of neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)72 53 23 710. Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van lasafzuiging? Bekijk dan de eerder uitgevoerde projecten en doe alvast inspiratie op.

ROBOTAFZUIGING

Bij robotlassen en robotsnijden kan door lange inschakelduur een hoge stofbelasting ontstaan.
Lees meer >

SLIJPCABINES

De geluidsdichte en goed geventileerde slijpcabines zijn zeer handig bij intensieve schuur- en slijpwerkzaamheden.
Lees meer >

LASERCELLEN

Wij kunnen de afzuiging voor kleine laserlascabines en grote cabines voor u realiseren.
Lees meer >

BRONAFZUIGING

Door lasrook direct bij de bron af te zuigen kunnen lasrook en andere dampen zich niet verder verspreiden.
Lees meer >

AFZUIGARMEN

Met een afzuigarm kan efficiënt lasrook, chemische dampen en stof ter plekke worden afgezogen.
Lees meer >

MOBIELE AFZUIGING

Mobiele afzuiging van Lemtech Lucht- en Milieutechniek is er van instapunits tot en met high-end oplossingen.
Lees meer >

TOORTSAFZUIGING

Toortsafzuiging kan gebruikt worden bij het lassen om lasrook en andere stoffen pal bij de bron af te voeren.
Lees meer >

RUIMTELIJKE VENTILATIE

Lemtech Lucht- en Milieutechniek heeft een ruim aanbod aan ruimtelijke ventilatie oplossingen.
Lees meer >

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow