Heeft u problemen met lasrook? Elk bedrijf is uniek en uw unieke factoren in combinatie met de geldende wetgeving en praktijkrichtlijnen bepalen wat voor u de juiste oplossing is. Lemtech Lucht- en Milieutechniek uit Alkmaar biedt u als specialist inzicht in uw lasrook probleem. Wij begeleiden u graag bij het realiseren van een maatwerkoplossing voor lasrookafzuiging die volledig aansluit bij uw situatie, budget en verdere wensen.

Ontdek meer over de werking van lasrook en de voordelen van lasafzuiging

De term lasrook wordt gebruikt voor het mengsel van gassen, dampen en deeltjes dat vrijkomt bij lassen en aanverwante processen. Denk hierbij aan processen als slijpen, gutsen, schuren en thermisch snijden. Voor de veiligheid van de lasser en zijn omgeving is er in 2010 een wettelijke MAC-waarde (Maximale Aanvaardbare Concentratie) van maximaal 1 mg /m³ lucht opgenomen in de norm. Hieruit blijkt dat het belangrijk is om de lasser en zijn omgeving te beschermen tegen lasrook. Dit bereikt u door de juiste maatregelen tegen lasrook toe te passen zoals bronafzuiging of ruimtelijke lasrookafzuiging. Schadelijke stoffen en dampen die vrijkomen tijdens het lassen moeten zo veel mogelijk bij de bron worden afgezogen door lasafzuiging. Daarnaast dient de ruimte te worden geventileerd.

Schakel ons als specialist in voor lasrookafzuiging

Naarmate er meer onderzoek gedaan wordt naar de gezondheidsgevolgen van deze stoffen, is een zo laag mogelijke MAC-waarde van steeds groter belang. Dit kan behaald zorgen met de juiste manier van lasafzuiging. Het handhaven van de wettelijk vastgestelde MAC-waarde voor lasrook en andere stoffen is belangrijk voor de gezondheid van uw werknemers. Met lasrookafzuiging van Lemtech Lucht- en Milieutechniek uit Allkmaar bent u klaar voor een gezonde toekomst. Heeft u nog vragen? Stuur ons dan een e-mail op info@lemtech.nl of bel naar 0031-(0)72-5323710. Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Bekijk dan de eerder uitgevoerde projecten en doe alvast inspiratie op.

ROBOTAFZUIGING

Bij robotlassen en robotsnijden kan door lange inschakelduur een hoge stofbelasting ontstaan.
Lees meer >

SLIJPCABINES

De geluidsdichte en goed geventileerde slijpcabines zijn zeer handig bij intensieve schuur- en slijpwerkzaamheden.
Lees meer >

LASERCELLEN

Wij kunnen de afzuiging voor kleine laserlascabines en grote cabines voor u realiseren.
Lees meer >

BRONAFZUIGING

Door lasrook direct bij de bron af te zuigen kunnen lasrook en andere dampen zich niet verder verspreiden.
Lees meer >

AFZUIGARMEN

Met een afzuigarm kan efficiënt lasrook, chemische dampen en stof ter plekke worden afgezogen.
Lees meer >

MOBIELE AFZUIGING

Mobiele afzuiging van Lemtech Lucht- en Milieutechniek is er van instapunits tot en met high-end oplossingen.
Lees meer >

TOORTSAFZUIGING

Toortsafzuiging kan gebruikt worden bij het lassen om lasrook en andere stoffen pal bij de bron af te voeren.
Lees meer >

RUIMTELIJKE VENTILATIE

Lemtech Lucht- en Milieutechniek heeft een ruim aanbod aan ruimtelijke ventilatie oplossingen.
Lees meer >

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow