De Blow-Tec recirculatiesystemen zijn met capaciteit van 4.000 m³/h tot 10.000 m³/h het kleinere alternatief op de Airtech systemen. De werking is zo goed als gelijk, met dat verschil dat er een worp kan worden gerealiseerd van maximaal  30 meter en daarmee geschikt voor de kleinere werkplaatsen.

Ook deze systemen zijn voorzien van hoogwaardige patronenfilters en zijn volledige IFA-gecertificeerd voor W3, wat inhoudt dat gehele installatie een filteringsgraad haalt van >99%. (lees: ca. 99,9%)

De Blow-tec recirculatiesystemen zorgen voor een continue zuiveringsproces van uw werkplaats, waarin vervuilende processen gebeuren als lassen, slijpen, snijden en gutsen. De Blow-Tec systemen zijn de oplossing voor klein- tot middelgrote productiehallen met vervuilende processen, waar (deels)bronafzuiging moeilijk toepasbaar is, om toch een schoon en veilig werkklimaat te realiseren, met groot bijkomend voordeel dat u heel efficiënt omgaat met uw productie warmte.

De voordelen van het Blow-Tec recirculatiesysteem zijn:

  • Zeer lage installatiekosten, geïnstalleerd in één dag!
  • Vraagt niets van de lassers!
  • Warmte in de hal blijft geheel behouden!
  • Wordt voorzien van timer, voor dagelijkse ontzorging.
  • Volledig automatische filterreiniging.
    Lange stand tijden van de filterpatronen.
  • Nagenoeg onderhoudsvrij.

Verwarming

De Blow-tec recirculatie units zijn de GO-TO voor slimme klimaatbeheersing van uw werkplaats. Combineer de krachtige inblaaskoppen die tot wel 30 meter blazen, met een HR luchtverwarmer op gas, warmwater of elektra en u kunt met een fractie van de capaciteit uw hele hal verwarmen. Wanneer de hal vervolgens op temperatuur is, kan de verwarming uitgeschakeld worden, omdat er met recirculatie geen warmteverlies optreedt.

Koelen

In de warmere periodes van het jaar, welke steeds langer duren, kunnen de productiehallen van metaalbewerkingsbedrijven erg warm worden waardoor de productiviteit naar mate de dag vordert aanzienlijk afneemt. Hiervoor kunnen wij een hele prijsgunstige en energiezuinige oplossing realiseren, waarbij (zeker bij goed geïsoleerde gebouwen) de warmte lang buiten blijft en de productiviteit dus langer op niveau blijft. Wij nemen dit altijd mee in ons voorstel.

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow