Voorkom verspreidende dampen met bronafzuiging

Met bronafzuiging kan worden voorkomen dat lasrook en andere dampen zich verspreiden door een werkruimte. Dit is de meest veilige oplossing voor de medewerkers. Lemtech Lucht- en Milieutechniek uit Alkmaar is specialist in lasrookafzuiging en biedt een breed scala aan hoogwaardige maatoplossingen, waarvan bronafzuiging een onderdeel is.

Ontdek de verschillende mogelijkheden voor bronafzuiging

Voor slijpen raden wij aan, indien mogelijk, het gehele proces in een geluid gedempte cabine te plaatsen. Wij plaatsen hierin, afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd in de werkruimte, een afzuigtafel of wand. Dit combineren wij eventueel met hoog vacuüm afzuiging direct op het gereedschap. Wij kunnen voor u zowel de cabine, tafel, wand en afzuiging zelf realiseren. Voor werkzaamheden als snijden wordt onder afzuiging toegepast. Middels tafels met segmenten kan een groot snijoppervlak worden afgezogen met een relatief kleine afzuigcapaciteit. Ook hierin kunnen wij de totaaloplossing voor u realiseren. Zo weet u zeker dat u de vele voordelen van bronafzuiging ervaart.

Bronafzuiging heeft grote voordelen

Doordat lasrook en andere dampen direct bij de bron worden afgezogen, is bronafzuiging de beste keus voor het afzuigen van gevaarlijke of hinderlijke stoffen. Het voorkomt dat de gevaarlijke stoffen worden ingeademd of zich verder door de werkplek verspreiden en is daardoor de beste bescherming voor werknemers. Daarnaast is er bij bronafzuiging, in verhouding met ruimtelijke afzuiging, een veel lagere capaciteit nodig omdat er gericht afgezogen wordt. Hoe beter u de gevaarlijke stoffen bij de bron kunt afzuigen, hoe minder ruimtelijke ventilatie u nodig zult hebben.

Diverse soorten bronafzuiging

De bronafzuiging of puntafzuiging kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Dit kan door een afzuigarm, op maat gemaakte afzuigkap, gesloten cabine voorzien van afzuiging, afzuigtafel of afzuigwand . Als de bronafzuiging steeds op een andere plek nodig is, kan mobiele afzuiging een goede oplossing zijn. Van kleine mobiele afzuiging voor één lasser tot een speciale verplaatsbare centrale afzuigunit voor de werven-, offshore- en bagger industrie. Met deze unit kunnen we tot wel 6 lassers tegelijk van bronafzuiging voorzien, waar bronafzuiging normaal niet mogelijk zou zijn.

Wij leveren afzuiging op maat

Lemtech Lucht- en Milieutechniek uit Alkmaar kan u adviseren over de beste oplossing voor uw situatie. Hierbij wordt rekening gehouden met al uw eisen op het gebied van energieverbruik, geluidsoverlast, gebruiksgemak en flexibiliteit. Ook voor speciale omstandigheden waarin de bronafzuiging bestendig moet zijn tegen hoge temperaturen of chemische stoffen bieden wij maatwerk. Bent u benieuwd naar eerdere projecten? Bekijk deze dan op de website. Heeft u nog vragen? Stuur ons dan een e-mail info@lemtech.nl of bel naar +31 (0)72 53 23 710.

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow