Door lasrook direct bij de bron af te zuigen kunnen lasrook en andere dampen zich niet verder verspreiden door de werkruimte. Dat is de meest veilige oplossing voor de medewerkers. Lemtech Lucht- en Milieutechniek is specialist in lasrookafzuiging en biedt een breed scala aan hoogwaardige maatoplossingen, waarvan bronafzuiging een onderdeel kan zijn.

Voor slijpen raden wij aan indien mogelijk, het gehele proces in een geluidsgedempte cabine te plaatsen. Wij plaatsen hierin, afhankelijk van het werk een afzuigtafel of wand, eventueel gecombineerd met hoogvacuüm afzuiging direct op het gereedschap.Wij kunnen voor u zowel de cabine, als de tafel, wand als de afzuiging realiseren.

Voor snijden wordt onder afzuiging toegepast. Vaak bij automatisch snijden wordt er een tafel met segmenten gekoppeld aan een afzuiginstallatie. Wij kunnen voor u zowel de tafel als de afzuiging realiseren.

Bronafzuiging heeft grote voordelen

Doordat de lasrook of andere dampen direct worden afgevoerd, is bronafzuiging een goede keus voor het afzuigen van gevaarlijke of hinderlijke stoffen zoals lasrook. Het voorkomt dat de stof zich verder kan verspreiden en is daardoor de beste bescherming voor werknemers. Er is bij bronafzuiging in verhouding met ruimtelijke afzuiging, veel minder capaciteit nodig, omdat er gericht afgezogen wordt. Belangrijk is bij bronafzuiging wel, dat u de afzuigarm juist moet positioneren.

Diverse soorten bronafzuiging

De bronafzuiging of puntafzuiging kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Middels een afzuigarm, een op maat gemaakte afzuigkap, een gesloten cabine voorzien van afzuiging en een tafel of wand met afzuiging. Ook toortsafzuiging is zeer efficiënte bronafzuiging, omdat u altijd de afzuiging daar heeft, waar u last. Als de bronafzuiging steeds op een andere plek nodig is, dan kan mobiele afzuiging een goede oplossing zijn, wij hebben hierin ook een speciale verplaatsbare centrale afzuigunit voor de werven, de off-shore en de bagger industrie, met deze unit kunnen we meerdere lassers tegelijk van afzuiging voorzien. Tot 12 lassers met 1 unit.

Maatwerk bronafzuiging

Om de hinderlijke of gevaarlijke damp weg te zuigen moet de bronafzuiging wel goed functioneren, goed berekend zijn en goed gebruikt worden. Lemtech Lucht- en Milieutechniek kan u adviseren over de beste oplossing voor uw situatie, waarbij rekening wordt gehouden met al uw eisen op het gebied van energieverbruik, geluidsoverlast, gebruiksgemak en flexibiliteit. Ook voor speciale omstandigheden waarin de bronafzuiging bestendig moet zijn tegen hoge temperaturen of chemische stoffen bieden wij de maatwerk bronafzuiging die zorgt voor schone lucht.

Ook voor complete ATEX installaties, voor stoffen die explosief zijn, kunt u bij ons terecht.

Wij vertrouwen erop dat u in ons de juiste partner vindt.

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow