Hoewel bronafzuiging in veel gevallen de voorkeur geniet, is het in de praktijk niet altijd mogelijk om dit voor alle werkzaamheden te realiseren. Een ruimtelijke ventilatiesysteem kan dan de perfecte ondersteuning bieden om de hal tóch schoon en vrij van gezondheidsgevaarlijke stoffen te houden.

Ruimtelijke ventilatie bestaat altijd uit een combinatie van buitenlucht ventilatie en binnenlucht filtratie. De vervuilde lucht in de werkplaats wordt middels onze recirculatiesystemen gefilterd en voor 100% retour gebracht. Uw productiewarmte wordt hiermee voor 100% behouden en werkt effectief mee als verwarming van uw hal. (Lees hier meer over recirculatie als verwarming). Deze recirculatie wordt ondersteunt met buitenlucht ventilatie. De buitenlucht ventilator is traploos regelbaar, zodat u in ieder seizoen en iedere werksituatie de juiste balans heeft. Samen kijken wij wat in uw situatie aan ruimtelijke ventilatie nodig is, waarbij we rekening houden met uw werkzaamheden, lay-out, wensen, eisen en natuurlijk uw budget.

Wanneer passen wij (deels) ruimtelijke ventilatie i.p.v. bronafzuiging toe:

  • Bij grote werkstukken, waar op veel verschillende plaatsen moet worden gelast.
  • Bij wisselende werkplekken.
  • Bij verbetering van de klimaatbeheersing.
  • Bij variërend (projectmatig) werk, waar ook aan wordt geslepen, gegutst of gesneden.

Lemtech heeft een range van ruimtelijke filtersystemen met een capaciteit van 4.000 tot 30.000 m³/h pér installatie! Hiermee kunnen wij perfect aansluiten op iedere situatie. Van een kleine reparatie werkplaats tot de grootste scheepswerven.  U bent altijd verzekerd van een oplossing op maat.

Gaat u opschalen, verhuizen, of veranderen uw werkzaamheden van locatie? Geen probleem! Onze installaties staan op zichzelf als Stand-Alone, wat betekent dat ze binnen één dag geïnstalleerd zijn en eenvoudig kunnen worden verplaatst wanneer uw situatie veranderd. Dus minimale oponthoud voor uw productiewerkzaamheden, géén lange leidingwerken door uw hal en géén hoge installatie kosten!

 

Altijd een oplossing voor uw situatie!

Door onze uitgebreide range aan ruimtelijke installaties, kunnen wij u een advies op maat geven, waarbij u als klant altijd centraal staat. Op basis van uw werkzaamheden, kunnen wij nauwkeurig berekenen welke capaciteit u nodig heeft om tot een juiste situatie in uw hal te komen.

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow