Hoewel bronafzuiging in veel situaties de voorkeur geniet, is het niet altijd praktisch of mogelijk om dat te realiseren. Ruimtelijke ventilatie of ruimtelijke filtratie is dan de meest aangewezen oplossing. Lemtech Lucht- en Milieutechniek heeft een ruim aanbod aan ruimtelijke ventilatie oplossingen en kan desgewenst ook maatwerk oplossingen bouwen. Daarbij altijd rekening houden met het behoud van de warmte.

Wanneer Ruimtelijke ventilatie

In het geval van grote werkplaatsen of grote werkstukken is het niet altijd mogelijk om met bronafzuiging te werken. Om dan aan de wettelijke normen en de concentratie van lasrook onder de wettelijke grenswaarde van 1 mg/m3 te voldoen, is de juiste hoeveelheid ventilatie nodig. Vaak wordt er ook ruimtelijke ventilatie vereist, als men wel bronafzuiging toepast, omdat dit niet altijd voor meer dan 80% de lasrook wegneemt. Ruimtelijke ventilatie of filtratie is dan in een veel kleinere hoeveelheid nodig.

Bij ruimtelijke ventilatie wordt de luchtinhoud van de hele werkruimte geventileerd of gefilterd, zodat de lucht gezond blijft voor de medewerkers.

Systemen van ruimtelijke ventilatie

Er zijn diverse systemen van ruimtelijke ventilatie. Met een push/pullsysteem wordt schone lucht aan de ene zijde van de werkplaats afgezogen, terwijl de vuile lucht aan de andere zijde wordt afgezogen. Bij een opmeng systeem wordt constant schone lucht de werkruimte ingeblazen zodat de concentratie lasrook wordt verdund. Bij een systeem met verdringen, wordt er meestal onder in de ruimte schone lucht geblazen, waardoor de vervuilde lucht naar boven wordt gedrukt, waar het afgezogen wordt.

Iedere oplossing heeft zijn specifieke toepassingsgebied. Laat u daarom altijd goed adviseren, zodat u de juiste oplossing kiest.

Ruimtelijke ventilatie en filtratie

Ruimtelijke ventilatie bestaat altijd uit een combinatie van buitenlucht ventilatie en binnenlucht filtratie. De vervuilde lucht in de werkplaats wordt middels filtratie 100% terug gebracht in de ruimte en uw warmte dus voor 100% behouden, daarnaast wordt er buitenlucht toegevoerd en de overdruk weer afgevoerd. Alle processen zijn regelbaar, zodat u in ieder seizoen en iedere werksituatie de juiste balans heeft De situatie, het budget en eventuele verdere wensen en eisen bepalen wat de beste vorm van ruimtelijke ventilatie is.

Lemtech Lucht- en Milieutechniek kan met u meedenken over de beste oplossing voor u en als het nodig is een maatwerkoplossing voor u ontwerpen en bouwen. Zo bent u altijd verzekerd van schone lucht.

Wij vertrouwen erop dat u in ons de juiste partner vindt.

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow