Met gepaste trots heeft Lemtech BV op een Brabantse ROC vestiging het lab voorzien van een bijzondere filterinstallatie. Hier worden studenten opgeleid voor laborant en/of apothekersassistent.

De studenten werken tijdens praktijklessen met stoffen/poeders die afgewogen moeten worden. Omdat het werkstoffen zijn met verschillende eigenschappen, wil je deze niet inademen. Middels de transparante kap, houdt de student goed zicht op zijn werk en wordt het fijne poeder direct afgezogen bij de bron. Dit wordt direct gefilterd door de LMD508 compacte afzuigunit voorzien van 3 filterstappen, inclusief aktiefkool voor het vangen van geur.

Deze LMD508 is mooi geïntegreerd in de werkplek, zonder belangrijk vloeroppervlak weg te nemen. U ziet de unit onder de werktafel (zie foto). Deze is mede door zijn compactheid makkelijk te plaatsen in kleine ruimtes, terwijl er toch meerdere werkplekken tegelijk kunnen worden afgezogen.

De LMD508 is onderdeel van een hele serie laboratoriumafzuiging. Daarnaast hebben we een hele serie voor solderen, welke ook op scholen goed toepasbaar zijn, wegens het recirculeren.

Gezien vaak de geringe ruimte in de leslokalen is het voor behoud van schone lucht belangrijk de afzuiging goed voor elkaar te hebben. Daarbij is het belangrijk, dat er niet alleen lucht weggenomen wordt en teveel onderdruk ontstaat. Maar dat er balans blijft in het lokaal.

Lemtech BV staat bekend om haar veelzijdigheid. Hierdoor konden wij deze ROC-vestiging meer dan goed van dienst zijn.