De Viroline filtersystemen zijn ontworpen om de lucht te filteren van ziektekiemen zoals bacteriën en virussen. Dit is essentieel in ruimtes waar personen gedurende langere tijd verblijven of waar veel verschillende mensen in kortere tijd aanwezig zijn. Dit om verspreiding van ziektekiemen door de lucht tegen te gaan. Denk hierbij aan publieke ruimtes, overheidsgebouwen, vergaderzalen, kantoren, bibliotheken, en scholen.

 

Iedere ruimte verschilt qua grote en aantal mensen, zodoende zijn er vier uitvoeringen van de Viroline ontworpen, om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten op de benodigdheden van iedere ruimte.

Deze systemen zijn geen alternatief voor goede ventilatie van een ruimte, dit blijft erg belangrijk.

In de beste situatie wordt goede ventilatie ondersteund met deze luchtreinigers, waarbij ze kunnen worden ingezet in situaties waar organisatorische maatregelen, zoals het verminderen van het aantal personen in een ruimte of afstand houden, niet haalbaar zijn.

Geschikt voor:

  • Kleine ontvangstruimte / recepties
  • Filtering middels UV-C filter
  • 400-700 m³/ uur

Geschikt voor:

  • Lokalen, kantoren, wachtruimtes
  • 4 fase filtering waaronder H14 HEPA-filter
  • 750 m³/ uur

Geschikt voor:

  • Grotere openbare ruimtes
  • UV-C + H14 HEPA-filter
  • 1500 m³/ uur

 

Geschikt voor:

  • Magazijnen, exposities, grote publieke gebouwen.
  • UV-C + H14 HEPA-filter
  • 3.000 m³/ uur

FILTERTECHNIEK

In de filtertechniek wordt een onderscheid gemaakt tussen de filterklassen van G1 tot G4, M5 tot M6, M7 tot F9, E10 tot E12, H13 tot H14 en U15 tot U17. Om virussen, bacterien, schimmels en andere ziektekiemen veilig te filteren, moeten filters van filterklasse H14 worden gebruikt. Onze filters zijn getest volgens de norm EN 1822:2011.

 

FILTERCERTIFICERING

Viroline Compac, Maxi, Tower HEPA-filter H14, getest volgens DIN EN 1822

Procedure van een filtertest volgens DIN EN 1822
Eerst wordt de fractie-afscheidingsgraad op het vlakke filtermedium gemeten en de grootte van de deeltjes met de hoogste doorlatingsgraad (MPPS) bepaald. De integrale afscheidingsgraad van het filterelement wordt bepaald in de hoogste doorlatingsgraad (MPPS) bij een nominale volumestroom. De grootte van de deeltjes in de hoogste doorlatingsgraad bedraagt bij glasvezelmedia 0,1 tot 0,2 μm, bij PTFEmembraanfiltermedia minder dan 0,1 μm.
Bron: VDMA luchtfilterinformatie (2015-02)

Aanbeveling van het Federaal Milieuagentschap
Mobiele luchtreinigingstoestellen maken vaak gebruik van hoogwaardige zweefstoffilters (HEPA-filters van klasse H13 of H14), die de concentraties fijnstof en ook besmettelijke deeltjes in de lucht verminderen. Sommige van deze toestellen maken naast of in plaats van de deeltjesfilters gebruik van UV-desinfectie waarmee virussen geinactiveerd worden. Mobiele luchtreinigers zijn niet geschikt als vervanging maar in het beste geval als aanvulling op de actieve ventilatie. Ze kunnen ook ingezet worden wanneer bepaalde organisatorische maatregelen niet haalbaar zijn, zoals het verminderen van het aantal personen in een ruimte of meer afstand houden.
Bron: „Ventilatie in scholen“/aanbevelingen van het Duits federaal Milieuagentschap inzake luchtverversing en efficiente ventilatie om het risico op infectie te verminderen.

UV-C-BESTRALING

Het relevante deel van het UV-spectrum voor luchtdesinfectie is het UV-C gedeelte tussen 200-280 nm. Door UV-C te gebruiken, kunnen we sommige leefsituaties weer wat veiliger maken zodat een bijna normale bedrijfsvoering mogelijk wordt. De virussen in de lucht die we inademen en op de oppervlakken die we aanraken, kunnen effectief gedood worden. UV-C concepten kunnen een belangrijk onderdeel zijn om de virulentie aanzienlijk te verlagen en zo bescherming te bieden tegen veel nieuwe infecties.

EFFICIËNTE LAMP

Beoordeling van het Federaal Bureau voor Stralingsbescherming
UV-C straling is in staat om bacterien en virussen te doden. Ontsmettingssystemen of -processen waarbij personen op een veilige manier tegen UV-stralen worden beschermd, zijn vanuit het oogpunt van stralingsbescherming onproblematisch. Dit zijn onder meer systemen waarbij de UV-C bron in een gesloten apparaat wordt geinstalleerd of waarbij door afscherming van de bron wordt gewaarborgd dat de aanwezige personen niet worden blootgesteld aan UV-C stralen
Bron: Duits Federaal Bureau voor Stralingsbescherming

ONTSMETTING

Het grote aantal virussen en bacteriën laat zien hoe belangrijk hygienemaatregelen zijn om de verspreiding ervan te voorkomen. Ondanks alle regels kan niet alles met ontsmettingsmiddelen worden gereinigd. Aerosolen in de lucht afkomstig van fabrieken en productiefaciliteiten en de ziektekiemen die zich op oppervlakken afzetten die we dagelijks aanraken, stellen ons bloot aan risico‘s die we kunnen verminderen.

Wij geven u graag persoonlijk advies:    +31-(072)-5323710lemtech-arrow