10 oktober jongstleden heeft Lemtech bv een compleet ruimtelijk recirculatie systeem opgeleverd bij Stracon Metaalwerken bv, een gespecialiseerd constructie- en reparatiebedrijf.

In de moderne werkplaats zijn  6 stuks Airtech P10 ruimtelijk ventilatiesysteem geplaatst. Deze bestaan uit een zeer hoogwaardig patronenfilter welke de lucht uit de ruimte aanzuigt en deze na filtratie weer inblaast. Dit inblazen gebeurt met een speciaal hiervoor ontwikkelde inblaasvoorziening met meejet venturie roosters. Doordat de gefilterde lucht krachtig maar tochtvrij wordt ingeblazen, wordt door opmenging met ruimtelucht de lasrook concentratie omlaag gebracht. We bestrijken de gehele werkplaats door een optimale positie en het grote bereik van de uitblaas venturies.

Niet alleen de “lasrookdeken” wordt geëlimineerd, ook ter hoogte van de ademzone wordt verse lucht aangevoerd. Het geheel bestaat uit een patronenfilter met opgebouwde ventilator in een geluiddempende kast waarop de inblaaskast met meejet venturies wordt gemonteerd.

Het filter heeft perslucht te reinigen patronen met een filtratiegraad van > 99,9% DOP 0,3 micron.

Het systeem kan geheel zelfstandig functioneren en vraagt slechts een voedingsaansluiting en persluchtaansluiting voor het reinigen van de patronen. Er is geen ingewikkelde montage ter plekke noodzakelijk en het geheel kan gemakkelijk meegenomen uitgebreid en/of verplaatst worden.

Lemtech bv is trots om Stracon Metaalwerken te kunnen ondersteunen in het creëren van moderne werkplaats, waar werkzaamheden aan specialistische buis- en staal contsructies, kunstwerken, scheepsbouw en carrosseriebouw wordt uitgevoerd.

Ruimtelijk Recirculatie Systeem Lemtech Airtech P10