ASK Romein staat bekend voor het realiseren van grootse projecten door heel Nederland. Projecten die variëren van staalconstructies voor bruggen- en staalbouw, alsook voor de offshore. Hoewel de projecten erg variëren, is één ding bijna altijd hetzelfde: ze zijn groots in omvang.

Bij projecten van die omvang, is het logisch dat de mensen in de werkplaats in Roosendaal voornamelijk bezig zijn met het lassen en bewerken van grote staalconstructies. Ieder laswerkstuk is echter zo groot, dat het een uitdaging met zich meebracht op gebied van het afzuigen van de lasrook. Bronafzuiging was, door de omvang, niet goed toepasbaar en de PBM’s in de vorm van een overdruk helm, loste het probleem wel op voor de lasser , maar niet voor de hal. Zodoende waren zij op zoek naar een oplossing om niet alleen de lasser zelf te beschermen, maar ook alle andere mensen op de werkvloer.

Gezien het vele laswerk en dus de grote hoeveelheid lasrook, was de 30.000 m³/h recirculatie unit type Airtech P30 de uitgelezen keuze voor deze situatie, alleen de Airtech P30 in zijn standaard uitvoering, was te hoog voor de hal. Zodoende heeft Lemtech speciaal voor ASK Romein een special ontwikkeld, wat heeft geleid tot de laagste uitvoering tot nu toe (Lees: “slechts” 4,8 meter).

ASK Romein heeft daarin zorg gedragen voor een staalconstructie ter ondersteuning van de inblaasplenums, waarbij Lemtech middels slechts twee units een totaal aan 60.000 m³/h gefilterde lucht heeft kunnen realiseren, waarbij de werkplaats nu niet alleen voor de lasser, maar ook voor de hele werkvloer een veilige plek is om te werken.

 

Benieuwd of wij ook voor u een oplossing op maat kunnen realiseren?

Contact ons!