Met trots presenteren wij ons recente project voor Tetrix Techniekopleidingen, waar we de lasafdeling van de nieuwe technische school in Zaandam volledig hebben voorzien van een totaaloplossing op het gebied van lassen en slijpen. Ons team heeft hard gewerkt om te zorgen dat de leerlingen van Tetrix Techniekopleidingen in een veilige en gezonde omgeving kunnen leren en werken.

Hierin is een goede voorbereiding het halve werk, en zijn we na zorgvuldig overleg met Tetrix gaan inmeten en plannen en uiteindelijk tot onderstaande concept tekening gekomen.

Ons getekende 3D model voorafgaand aan de realisatie van dit praktijklokaal.

Om dit te realiseren, hebben we geluiddempende lascabines gebouwd. Hierdoor wordt geluidsoverlast voor de omgeving tot een minimum beperkt en hebben de studenten geen last van elkaars licht en geluid. In iedere cabine hebben we een afzuigarm voorzien. Hierdoor wordt de lasrook bij de bron afgezogen en gefilterd. Hierdoor wordt de luchtkwaliteit in de cabines aanzienlijk verbeterd en heeft het lasrook geen mogelijkheid zich te verspreiden door het praktijklokaal.

Daarnaast is er ook gedacht aan de energie-efficiëntie. De gefilterde lucht wordt gerecirculeerd in het praktijklokaal voor warmtebehoud. Hierdoor worden de energiekosten van de school aanzienlijk verlaagd en verwarmt het lokaal zich met eigen proceswarmte. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de school. Daarnaast is een stuk buitenluchtventilatie gerealiseerd, om te voorzien in toevoer van verse buitenlucht, alsook voor een energiezuinige manier om in de warme zomerperiodes het lokaal ‘s nachts te spoelen en koelen, zodat er ‘s ochtends weer in een fris en schoon lokaal kan worden gestart.

Met deze totaaloplossing voor lassen en slijpen is Tetrix Techniekopleidingen nu in staat om haar studenten de best mogelijke opleiding te bieden. Door de veilige en gezonde omgeving die we hebben gecreëerd, kunnen de leerlingen zich volledig concentreren op hun opleiding zonder zich zorgen te hoeven maken over de gevolgen van lasrook en doen zij ook ervaring op hoe veilig te kunnen werken op hun toekomstige werkplekken.

We zijn zeer trots op het resultaat en hopen dat we in de toekomst nog meer technische scholen kunnen voorzien van deze totaaloplossing.

Van tekening naar realiteit.

Benieuwd of wij ook voor u een oplossing op maat kunnen realiseren?

Contact ons!