Van Werven is een gespecialiseerd dienstverlener op het gebied van infra en recycling en is net als Lemtech een familiebedrijf. Al 70 jaar ondernemen zij oprecht en authentiek en hebben zich inmiddels verspreid over 15 vestigingen.
Eén van de producten die in veel van hun diensten van toepassing is, is de afvalcontainer. Via verhuur of eigen sloop opdrachten, komen deze afvalcontainers vaak weer in beeld en zijn door dit intensieve gebruik regelmatig toe aan revisiewerk.

Van Werven Lemtech

Deze revisie vindt plaats in een afgesloten ruimte, om de rest van de werkplaats geen overlast te laten ondervinden van de zware rook en stof ontwikkeling die ontstaat bij deze werkzaamheden. Echter was dit voor Van Werven niet genoeg, want de mensen die in deze ruimte aan het werk waren, ondervonden hier ondanks PBM’s als overdrukhelmen alsnog last van en ook voor hun wouden zij graag de omstandigheden verbeteren. Zodoende heeft Van Werven ons om advies gevraagd, of het mogelijk was om de werknemers bij deze werkzaamheden te voorzien van bronafzuiging en zo de ruimte schoon te houden.

Wij zijn vervolgens gaan meedenken, hoe we bij zo’n groot “werkstuk”, waar vanaf zoveel verschillende kanten gewerkt wordt, de werker toch van functionele bronafzuiging konden voorzien.
Uiteindelijk hebben wij dit gerealiseerd door een lange afzuigarm aan de wand te plaatsen, waarbij de zwenkarm over de container getrokken kan worden, en de afzuigarm zodoende perfect in iedere positie geplaats kan worden om bij alle hoeken van de container te komen.
Voor het plasmasnijden hebben wij een 12 meter lange hittebestendige slang voorzien, welke onder de container kan worden gelegd wanneer bijvoorbeeld de vloer eruit moet worden gesneden, of middels en magneetvoet aan de container kan worden “geplakt”, wanneer er wat uit de wand gesneden moet worden.

Van Werve Lemtech  Van Werve Lemtech

Omdat het bijna onmogelijk is om in zo’n situatie bij plasmasnijden alles bij de bron af te vangen, hebben we een regelbare klep voorzien in het leidingwerk, om wanneer nodig, 50% of 100% van de afzuigcapaciteit ruimtelijk te gebruiken als ventilatie. Zodoende blijft de hal schoon, ook wanneer er niet met bronafzuiging gewerkt kan worden.

Zo hebben we standaard componenten, omgebouwd naar een oplossing op maat voor Van Werven.

Benieuwd of wij ook voor u een oplossing op maat kunnen realiseren?

Contact ons!