De beste methode om een lasser zo goed mogelijk te beschermen tegen lasrook is toortsafzuiging. Qua ontwikkeling heeft met name het gebruikersgemak en het rendement van toortsafzuiging niet stil gestaan. Translas en TNO hebben een actieve rol gespeeld in deze ontwikkelingen, en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe generatie afzuigtoortsen. Translas heeft Lemtech erbij betrokken om te onderzoeken hoe de toorts zich houd bij de bestaande HV afzuigunits.

Lemtech ondervond al snel: Om het juiste rendement uit de toorts te halen mikt de afzuiging erg nauw. De bestaande units lieten de toorts niet goed tot zijn recht komen. Er is nu een nieuwe unit ontwikkeld door Robovent. Robovent heeft hierbij gebruik gemaakt van onze gezamenlijke input. Met de Procube als resultaat!

Vanaf nu bieden wij de Extractor samen met de Robovent Procube aan. Een ijzersterke combinatie van optimale bescherming, gebruikersgemak, ergonomie en duurzaamheid. De eerste units zijn inmiddels al uitgeleverd en worden door werkgevers en werknemers als een gezonde investering ervaren! Neem contact met ons op voor informatie over de Extractor/ Procube- combinatie.

Wij zijn u graag van dienst!