De mooiste resultaten zijn te behalen, wanneer je tijdens de nieuwbouw al betrokken bent bij het bedenken van een totaaloplossing op het gebied van industriële ontstoffing voor een werkplaats. Zo kan de maatoplossing op het gebied van afzuiging, naadloos worden aangesloten op het bedachte bouwplan en de indeling van de werkplekken.

Recent hebben we zo’n nieuwbouw project kunnen realiseren bij een klant in Nijkerk. We hebben hier de 14 laswerkplaatsen voorzien van licht bedienbare afzuigarmen, gekoppeld aan twee centrale filtersystemen.

Naast laswerkzaamheden, hebben wij aan ditzelfde filtersysteem ook een afzuigtafel geplaatst voor de slijpwerkzaamheden. Deze uitgevoerd met een houten inleg, om krassen van het te slijpen materiaal te voorkomen. Wanneer er ook slijp werkzaamheden worden afgezogen, voorzien wij de filterunit altijd van een aangebouwde vonkenvanger, om te voorkomen dat vonken van het slijpen de unit in worden gezogen.

Ook hebben wij de twee lasrobots voorzien van bronafzuiging, gekoppeld aan een centraal filtersysteem. Hierdoor wordt voorkomen dat de rest van de werkplaats last ondervindt van de, door de lasrobots geproduceerde, rook. Naast rook- en stofafzuiging en het filteren hiervan, kunnen wij ook meedenken aan het klimaatvraagstuk en de ventilatie in de hal. Zo hebben we naast de bronafzuiging van de las- en slijpwerkzaamheden, de lasers voorzien van zomer- en winterkleppen. Hiermee wordt in de zomer de warmte van de lasers afgevoerd naar buiten en wordt deze in de winter terug de hal in gebracht, waardoor je de warmte benut voor de verwarming van de hal. Hierdoor bespaar je op stookkosten en voorkom je een onnodig warmte overschot, waardoor je het gehele jaar een aangenamer klimaat behoudt. De uitblaas door het dak hebben wij speciaal laten maken met een laag polyester, zodat het waterdicht is en blijft.

Benieuwd of wij ook voor u een oplossing op maat kunnen realiseren?

Contact ons!