Een klant in Den Helder wilde graag een goede oplossing voor zijn aluminium slijpstof en RSV las- en slijpstof. Het voordeel was hier, dat de werkzaamheden in een bestaande afgesloten geluidsgedempte cabine gedaan konden worden.

Omdat aluminiumstof explosie gevaarlijk kan zijn en de klant verschillende aluminium soorten verwerkt, hebben we hier geen risico genomen en een explosie veilige laagvacuüm natwasser toegepast. Deze natwasser is speciaal voor aluminiumstof ontwikkeld en kan gebruikt worden voor lassen en slijpen. Hierbij is het niet mogelijk te recirculeren, omdat hiervoor de filteringsgraad niet hoog genoeg is. Wij voeren de lucht dus na filtering af naar buiten.

In dezelfde ruimte staan ook stationaire slijpmachines en is het gezien de aard van de werkzaamheden belangrijk dat er good house keeping plaatsvind middels schoonzuigen van de ruimte ipv vegen. Wij hebben hier een Atex hoogvacuüm compact centraal systeem geplaatst. Dit systeem is voorzien van een centraal leidingsysteem, welke alle bewerkingsmachines aansluit en Zakleidingen heeft voorzien van kleppen met micro-switch. Hierbij wordt de installatie automatisch opgestart zodra een machine aan gaat of een klep wordt geopend. Op deze manier staat de installatie altijd aan als dit nodig is.

Benieuwd of wij ook voor u een oplossing op maat kunnen realiseren?

Contact ons!