Recent hebben we een project gerealiseerd voor een klant in IJmuiden. Na metingen was gebleken dat er bij zware reparatiewerken een veel te hoge Mac-waarde ontstond die gedurende de werkzaamheden steeds verder opliep. Na beëindigen van het werk, liep de Mac-waarde ook zeer langzaam terug.

Er werden reparatiewerken uitgevoerd, waar gegutst, gesneden en zwaar gelast werd met gevulde draad. Gelukkig wel door maximaal 2 lassers. Toch waren zij in staat de hele werkomgeving erg te vervuilen. Ruimtelijk ventileren zou hier veel te kostbaar worden met onvoldoende resultaat.

We hebben gekozen voor 2 hoogrendements afzuigarmen, die zowel gebruikt kan worden bij lassen, snijden en gutsen. Daarbij hebben we het systeem wel voorzien van separaten vonkenvanger met waternivo, voordat de afgezogen lucht door een compact centraalfiltersysteem wordt afgezogen. Omdat het systeem voor klasse W3 gecertificeerd is, kan het ook voor hooggelegeerde toevoegmaterialen, zoals oplasdraden gebruikt worden. In deze ruimte is dit een uitkomst, omdat er totaal geen gelegenheid is, de lucht naar buiten af te voeren.

Benieuwd of wij ook voor u een oplossing op maat kunnen realiseren?

Contact ons!