Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij verhuizen naar een al bestaand pand, is het belangrijk om in een zo’n vroeg mogelijk stadium, de plannen te bespreken op het gebied van stof/rook producerende werkprocessen. Wij kunnen dan een maatoplossing leveren die precies is afgestemd op de werkzaamheden van de klant. Zo ook bij deze klant in Purmerend.

Op deze locatie hebben wij een van onze éérste hoog vacuüm units geleverd voor verspaning. Nu, 17 jaar later, is dit pand in handen gekomen van een nieuwe eigenaar en zijn wij gevraagd voor een totaaloplossing op het gebied van afzuiging voor hun laswerkzaamheden.

Het is altijd belangrijk zoveel mogelijk rook en stof bij de bron af te zuigen. In de praktijk is dit echter niet altijd mogelijk en is het dus belangrijk de mogelijke bronafzuiging te ondersteunen met goede ruimtelijke ventilatie.

Wij hebben een goede basis gelegd met bronafzuiging, daar waar voor de werkzaamheden dit mogelijk is, middels 6 hoog rendement afzuigarmen, gekoppeld aan een centraal filtersysteem, op basis van 100% recirculatie.

De lasrobot hebben we voorzien van bronafzuiging middels een bestaande afzuigkap, gekoppeld aan een stationaire filterinstallatie. Daarnaast hebben we voor de slijpwerkzaamheden twee afzuigtafels geplaatst. De werkstukken kunnen met de kraan op de tafel worden gelegd, waar de werknemers vervolgens de kleine werkstukken kunnen slijpen met bronafzuiging.

Zoals eerder al aangegeven is het niet altijd mogelijk om overal bronafzuiging toe te passen. Denk aan grotere werkstukken, waarbij veel van plaats wordt gewisseld tijdens het werken en op veel verschillende plekken wordt gelast en geslepen. Om de werkplaats toch schoon te houden, ook bij deze werkzaamheden, is het belangrijk om de hal ook goed ruimtelijke te ventileren. Dit hebben wij gedaan door twee grote ruimtelijke recirculatie units te plaatsen. Hierdoor wordt je hele hal continu geschoond. Zo creëer je een werkomgeving, waar u de werknemers met een goed gevoel kan laten werken.

Benieuwd of wij ook voor u een oplossing op maat kunnen realiseren?Contact ons!